PRESS THE BUZZER

юли 16, 2011

Из толтекската мъдрост…

  • Дон Мигел Руис

„…

Представете си, че човешкият ум е като кожата ви. Ако докоснете здрава кожа, изживяването е стра­хотно. Кожата ви е направена за възприятия и усещане­то за допир е прекрасно. Сега си представете, че има­те рана и кожата е порязана и инфектирана. Ако докос­нете инфектираната кожа, ще ви заболи, така че вие се опитвате да я покриете и защитите. Докосването няма да е приятно, защото боли.

Сега си представете, че всички хора страдат от това кожно заболяване. Не могат да се докосват, защо­то боли. Всички имат рани по кожата си, затова инфекцията изглежда нормална, болката също се смята за нормална; вярваме, че така трябва да бъде.

Можете ли да си представите как щяхме да се дър­жим един към друг, ако всички хора по света страдаха от това кожно заболяване? Разбира се, едва ли дори бих­ме се прегръщали, защото би било твърде болезнено. Така че щеше да се наложи да спазваме голяма дистан­ция.

Човешкият ум е точно като описаното кожно забо­ляване. Всеки човек притежава емоционално тяло, цяло­то покрито с инфектирани рани. Всяка рана е инфектирана с емоционална отрова – отровата на всички емоции, които ни карат да страдаме – омраза, гняв, за­вист, тъга. Несправедливата постъпка отваря в ума рана и ние реагираме с емоционална отрова заради представите и убежденията ни за несправедливост и страх. Поради процеса на опитомяване умът е толкова наранен и преизпълнен с отрова, че всички описват на­ранения ум като нещо нормално. Това се смята за естествено, но мога да ви уверя, че не е така.“

Advertisements

Вашият коментар »

Все още няма коментари.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: